“Toen ik zelf even helemaal de weg kwijt was, heeft Anja mij geholpen om de regie over mijn leven weer terug te krijgen. Dit is gelukt! Mede dankzij haar ervaring/ hulp, haar warmte, geduld en humor voel ik mij weer de oude, maar vernieuwde zelf :)

Marly


 

“De gesprekken met Anja hebben ons laten inzien dat gebeurtenissen niet op zichzelf staan en dat een ieder daar zijn eigen aandeel in heeft. Anja heeft voor ons zichtbaar gemaakt dat het reageren op of in bepaalde situaties voortkomt uit gebeurtenissen die zich eerder hebben afgespeeld en die dus qua gevoel hetzelfde lijken, maar niet horen bij de situatie op dat moment. Toen we dat beseften vielen er puzzelstukjes in elkaar en snapten wij dat drastische keuzes die gemaakt zijn, gebaseerd waren op een gevoel die niet thuishoorde bij de situatie op dat moment.

Door de gesprekken bij Anja respecteren wij elkaars eigen waarheid weer, is het vertrouwen terug en praten wij meer mét elkaar. Anja, bedankt!”

Anoniem


 

“….. dat zo een gesprek 2 jaar ellende zomaar kan wegnemen, en mij weer sterk maakt als vroeger, is ongelofelijk!
Ik zat op slot. Jij was de sleutel.”

Anoniem


 

“Als deelnemers aan relatietherapie hebben we de gesprekken als zinvol ervaren: -Anja toont een natuurlijke belangstelling in het probleem en in de personen -ze weegt niet alleen mee wat wij inbrengen, maar kan ook andere aspecten die haar opvallen aan de orde stellen (bv lichaamstaal) -allerlei technieken als doorvragen of juist onderbreken, emoties benoemen, het gesprek sturen, naar elkaar luisteren komen op het juiste moment aan de orde. Dat zij uiteindelijk voor ons zichtbaar gemaakt heeft vooruit te kijken om een nieuwe weg in te slaan, is de winst waar we mee aan de slag gaan.”

Meike en Eric


 

“Ik wil je bedanken voor het afgelopen jaar. Je hebt mij erg geholpen met o.a. inzicht te krijgen in mezelf en mijn relatie. Elke dag gaat het beter maar de woede, frustratie en verdriet zijn nog lang niet weg al zijn ze er niet meer elke dag. Mijn partner en ik samen hebben ook veel geleerd, met name dat we teveel van elkaar houden om op te geven. De weg is nog lang en vol met hobbels, maar we moeten het nu zelf gaan doen met de tools die jij ons gegeven hebt.”

(…)


 

“Anja heeft me zeer goed geholpen om beter om te kunnen gaan met mijn familie. Ik heb geleerd dat ik hen niet kan veranderen maar wel mijn omgang met hen. Heel veel ligt buiten mijn macht maar de zaken waar ik wel invloed op heb, heeft Anja mij bijgebracht.
Haar manier van coachen is heel warm, professioneel en vertrouwd. Ik had dan ook direct een zeer positief gevoel bij haar. Ze denkt mee zonder te sturen en laat andere kanten van situaties zien.
Ik heb mijn gesprekken met Anja als zeer prettig en leerzaam ervaren en zal haar wijze woorden niet vergeten.”

Charlotte