“Ik ben drie jaar bij Anja in therapie geweest. Anja is een open en open-minded therapeut. Ze is vriendelijk, begaand, denkt met je mee en maakt zaken inzichtelijk, waarbij ze de juiste vragen stelt om jouzelf tot dit inzicht te laten komen. Ze is bijna moederlijk (hoewel ze niet veel ouder is dan ik) en dat bedoel ik in de meest positieve zin. Wanneer ik weer een therapeut nodig heb, ga ik zeker weer naar haar toe.”

Joshua – juni 2024


“We hebben veel aan Anja gehad. Ze kan op een rustige en prettige manier lastige onderwerpen in onze relatie ter tafel brengen.
Door haar hulp zijn die zaken nu bespreekbaar zonder dat we daar direct ruzie over krijgen.”

E & R – januari 2024


“Verdrietig begon ik mijn gesprekken met Anja, er was sprake van verlies, een heftig conflict en verdriet over een ziek kleinkind. Ik had het gevoel dat mijn gedachten een verwarde kluwen wol waren, en het lukte me niet meer om de boel te ontwarren.
Nu 5 sessies later heb ik mezelf hervonden, Anja heeft de gave om op een prettige manier te laten zien waar het fout gaat, wat rouw is en hoe je antennes weer naar binnen gericht worden zodat je weer rustig en helder naar buiten kunt komen.
Het lijkt of je met een goede vriendin zit te praten, maar de rollen zijn zeer duidelijk verdeeld. Anja is en blijft de therapeut.
Inmiddels ga ik weer goed en blij door het leven, en denk nog regelmatig aan haar adviezen.”

anoniem – augustus 2023

“Wij zijn samen naar Anja gegaan omdat we vonden dat we beter en op een dieper niveau met elkaar wilden communiceren. We praten veel maar angsten en verlangens werden niet uitgesproken. 
Anja heeft ons geholpen om te praten en te luisteren zonder oordeel en ons veilig genoeg te voelen om de gevoelens onder de oppervlakte met elkaar te delen. We zijn gegroeid als persoon en in onze relatie. Haar nuchtere aanpak en het gevoel dat we het samen deden was erg fijn.”

anoniem – januari 2023

“Lieve Anja,.. Voor mij ben je echt “lieve Anja”. Zo voelt het ten diepste. En dat heb ik bij jou mogen leren: voelen. Jouw gouden woorden zijn dan ook: je mag voelen wat je voelt, je bent het waard, het is allemaal goed wat je voelt. Voor mij was het thuiskomen de gesprekken met jou. Er helemaal mogen zijn. Geen oordelen. Luisterend en vragend, met regelmatig veel humor! Het is een intensieve therapie geweest want er was veel achterstallig onderhoud i.c.m. nieuwe problemen. In het begin dacht ik: hoe moet deze kluwen (want zo voelde mijn leven) ooit een beetje ontward raken? Die ontwarring kwam stapje voor stapje, hard werken, doorzetten en jij Anja bleef herhalen hoe ontzettend ik het waard was. Zicht krijgen over en op het systeem van herkomst en het eigen systeem heeft mij geholpen om de plek in te nemen die mij toebehoort. Stevig staan. Dat is wat ik nu kan en doe.”

Sandra  – februari 2022


“……Ik heb me veilig gevoeld bij je en serieus genomen. Je hebt me zeer geholpen mijn verdriet om het verlies van mijn relatie met (…) uit te pluizen en er beter achter te komen waar deze moeite met afscheid nemen vandaan kwam. Dat dit verdriet (of rouw) heel veel te maken heeft met vroeger.
Dat heeft mij inzicht gegeven en door dat begrijpen heb er veel beter mee om leren gaan. Op één of andere manier heb ik het los leren laten. Door de gesprekken met jou, door af te wachten, door gesprekken met vriendinnen, en als klap op de vuurpijl dat je me hebt geadviseerd naar (… -haptonoom) te gaan.
Puzzelstukjes zijn in elkaar gevallen.
De laatste levensfase van mijn vader bij mij heeft hier ook een grote rol in gespeeld.
Ik ben je dankbaar.    …..”

Saskia – januari 2022


“Anja heeft ons tijdens een zware periode het gereedschap gegeven om dichter tot elkaar te komen. Hier kunnen we zelf mee verder blijven bouwen.”

anoniem – december 2021


“Anja, ik voelde me meteen op mijn gemak bij jou en zeer welkom en uitgenodigd tot praten. Ben zowel meer thuis bij mezelf als bij anderen, conflicten met mijn partner zijn er nog wel, maar ze duren
korter en wij blijven beiden dichter bij onszelf. dankzij de tools die je hebt gegeven. Ook al was ik
alleen bij jou, het heeft zoveel invloed op mijn relatie gehad, dat we weer samen verder kunnen.
En fijn dat ik je achter de hand heb, mocht er ooit weer iets gebeuren waar ik niet alleen uitkom.
Dank.”

Jelske – april 2021


“Mijn zusje en ik maakten veel ruzie. Die confrontaties werden ernstig. Uit angst elkaar kwijt te raken, besloten wij naar een therapeut te gaan die ons uit deze impasse kon halen. Als dochters van twee psychologen was het vinden van een therapeut/coach een uitdaging. Toch bij sessie 1 van Anja Bos wisten we het al, we zitten goed. Bij Anja vonden we sterke, liefdevolle en vooral zeer professionele hulp. Anja biedt zowel veiligheid en precies de juiste aanmoediging. Volkomen aan te raden.
En als er nu weer even iets opspeelt, roepen we allebei opgewekt: “het wordt tijd dat we Anja weer ns bellen!” “

Martine & Klara – januari 2021


“Ik wil je heel graag bedanken voor de open, liefdevolle, eigene, warme betrokken en geweldige hulp die je mij geboden hebt. Daardoor heb ik me altijd zo goed en begrepen gevoeld en niet als een cliënt, maar gewoon als iemand die ergens mee worstelt en met wie je op heel gelijkwaardige manier samen op zoek ging naar een antwoord. Wat mij hierin waarschijnlijk nog het allermeeste geholpen heeft was jouw humor! Zo fijn, dank je wel Anja, voor alles.”

Anne – april 2019


“Ik dacht: hoe moet ik nu verder? Door druk gezin, alle ballen hooghouden, aandacht verdelen, was het echt even teveel. Ik wilde in de combinatie werk en gezin de balans weer terugvinden.
Anja heeft allereerst heel goed naar mij geluisterd en mij hierna handvatten gegeven om weer op ’t juiste spoor te komen.
Op een fijne, warme manier, met een vleugje humor.
Bedankt.”

Astrid – december 2018


“Toen ik zelf even helemaal de weg kwijt was, heeft Anja mij geholpen om de regie over mijn leven weer terug te krijgen. Dit is gelukt! Mede dankzij haar ervaring/ hulp, haar warmte, geduld en humor voel ik mij weer de oude, maar vernieuwde zelf “

Marly – 2017


“De gesprekken met Anja hebben ons laten inzien dat gebeurtenissen niet op zichzelf staan en dat een ieder daar zijn eigen aandeel in heeft. Anja heeft voor ons zichtbaar gemaakt dat het reageren op of in bepaalde situaties voortkomt uit gebeurtenissen die zich eerder hebben afgespeeld en die dus qua gevoel hetzelfde lijken, maar niet horen bij de situatie op dat moment. Toen we dat beseften vielen er puzzelstukjes in elkaar en snapten wij dat drastische keuzes die gemaakt zijn, gebaseerd waren op een gevoel die niet thuishoorde bij de situatie op dat moment.

Door de gesprekken bij Anja respecteren wij elkaars eigen waarheid weer, is het vertrouwen terug en praten wij meer mét elkaar. Anja, bedankt!”

Anoniem 


“….. dat zo een gesprek 2 jaar ellende zomaar kan wegnemen, en mij weer sterk maakt als vroeger, is ongelofelijk!
Ik zat op slot. Jij was de sleutel.”

Anoniem – zomer 2018


“Als deelnemers aan relatietherapie hebben we de gesprekken als zinvol ervaren: -Anja toont een natuurlijke belangstelling in het probleem en in de personen -ze weegt niet alleen mee wat wij inbrengen, maar kan ook andere aspecten die haar opvallen aan de orde stellen (bv lichaamstaal) -allerlei technieken als doorvragen of juist onderbreken, emoties benoemen, het gesprek sturen, naar elkaar luisteren komen op het juiste moment aan de orde. Dat zij uiteindelijk voor ons zichtbaar gemaakt heeft vooruit te kijken om een nieuwe weg in te slaan, is de winst waar we mee aan de slag gaan.”

Meike en Eric – 2016


“Ik wil je bedanken voor het afgelopen jaar. Je hebt mij erg geholpen met o.a. inzicht te krijgen in mezelf en mijn relatie. Elke dag gaat het beter maar de woede, frustratie en verdriet zijn nog lang niet weg al zijn ze er niet meer elke dag. Mijn partner en ik samen hebben ook veel geleerd, met name dat we teveel van elkaar houden om op te geven. De weg is nog lang en vol met hobbels, maar we moeten het nu zelf gaan doen met de tools die jij ons gegeven hebt.”

Anoniem  –  2015


“Anja heeft me zeer goed geholpen om beter om te kunnen gaan met mijn familie. Ik heb geleerd dat ik hen niet kan veranderen maar wel mijn omgang met hen. Heel veel ligt buiten mijn macht maar de zaken waar ik wel invloed op heb, heeft Anja mij bijgebracht.
Haar manier van coachen is heel warm, professioneel en vertrouwd. Ik had dan ook direct een zeer positief gevoel bij haar. Ze denkt mee zonder te sturen en laat andere kanten van situaties zien.
Ik heb mijn gesprekken met Anja als zeer prettig en leerzaam ervaren en zal haar wijze woorden niet vergeten.”

Charlotte – voorjaar 2014